Úgy döntöttünk, hogy a következő tavaszi tervünkkel együtt az edzőterembe megyünk, hogy leadjuk a felesleges kilókat és a bosszantó görgőket – most mi van? Annak érdekében, hogy ne hamar véget érjen az edzőteremben végzett edzés, amikor csalódás éri az elvárt eredmények elmaradását, érdemes önmagadnak vagy bármely ilyen helyen elérhető edző segítségével felkészülni egy edzéstervre, amely lehetővé teszi a céljaid elérését. és dolgozzon azokon az izomcsoportokon, amelyekre a legjobban számít.

Egy jól megtervezett edzéstervnek ezért tartalmaznia kell egy kezdeti bemelegítést, hogy növeljük izmaink rugalmasságát és megelőzzük a sérüléseket. Ha az egész testről szeretnénk megszabadulni a zsírtól – akkor a test összes izmát megmozgató gyakorlatokat alkalmazzunk aerob és erősítő edzésekre egyaránt.

Itt tehát választhatunk olyan gyakorlatokat, mint a kerékpár vagy a stepper, valamint az izommozgást korlátozó, de tömegüket fejlesztő gépeken végzett gyakorlatokat. Nem szabad megfeledkezni az edzésintenzitás megfelelő megválasztásáról is, képességeinktől és az eddigi gyakorlatra fordított időtől függően.

Súlyzós edzésterv

A tömegnövelő emberek edzésterve nagyon eltér a csökkentési szakaszban lévők tervétől. Az izomtömeg építésekor a súlyra kell koncentrálnia, nem az ismétlések számára. Azt is fontos észben tartani, hogy nem fogunk izomot építeni, ha nem növeljük az elfogyasztott kalóriák mennyiségét. Sok példaértékű gyakorlatot végezhetünk a misén.

Megfelelő kiválasztásuk segít a legjobb eredmény elérésében. Ez lehet például holthúzás, fekvenyomás, felhúzás a rúdon és mások. Ne felejtse el egyenletesen gyakorolni az egyes izomrészeket. A legjobb eredményt minden bizonnyal a szabad súlyokkal való edzéssel érheti el, amely egyszerre sok izom bevonásával jár.

Sokan, akik tömegnövelőek, teljesen feladják, vagy minimálisra korlátozzák a kardió és egyéb aerob edzéseket, hogy ne lassítsák a tömeggyarapodást. Ami határozottan örömet okoz az ömlesztett embereknek, az az, hogy erősödik az erőnk, így sokkal könnyebb rekordokat dönteni.

Szobrászképzés

A szobrászat képzésének alapja a diéta, nevezetesen a negatív kalóriaegyensúly. A szobrászképzés célja, hogy a miseidőszakban felépített izomzatot minél jobban feltárja. Az izomkatabolizmus megelőzése érdekében emlékezzen a megfelelő kiegészítőkre.

Itt a legfontosabb a megfelelő fehérjemennyiség, és az egészséges zsírok mennyiségének növelése az étrendben és a szénhidrát mennyiségének csökkentése is anabolikus lehet. Ha edzésről van szó, csakúgy, mint a súlyzós edzéseknél, nagyobb súllyal kevesebb ismétlést kell végeznünk az adott gyakorlatból. Fontos azonban az edzés intenzitásának növelése – rövidebb szünetek, gyorsabb tempó.

A szobrászat edzése az izmokat jobban vérrel látja el, ezáltal kondíciót és erőt is növel. Ez nem egy olyan edzésforma, amely túl sok testzsírral rendelkező személy számára alkalmas (nem csökkentő edzés!). Megfelelő szintű fizikai erőnlét is szükséges. Nem szabad túl kis izomtömegű embereknek sem választani.

By Lili