A jó aerob edzés titka az, hogy hibátlanul végezd. Az aerob edzést optimálisan kell megtervezni, amit minden bizonnyal tapasztalt oktató is el tud végezni, de érdemes erre is elég korán gondolni. Főleg az ünnepi szezon előtt kezdjük el használni a fogyás és az alakformálás érdekében.

Mellesleg egy ilyen edzés nem emészt fel túl sok erőt és nem időigényes, ezért az emberek szívesen döntenek mellette. Futópadon való futásról, álló kerékpáron való időtöltésről vagy ilyen típusú gépekről beszélünk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az ilyen aerob edzést nem szabad maximális erőfeszítéssel végezni, hanem csak saját képességeinek 65-70% -ával.

Ennek köszönhetően optimális végeredményre számíthat, és nem mindenki tudja ezt. Gyakorlatban könnyű ellenőrizni, mert megfelelő erőfeszítéssel szabadon beszélhetsz az ilyen edzéseken, és 100 százalékos edzésnél nagy nehézségekbe ütközik majd vele.

Fenék edzés után

Minden nő tökéletes fenékről álmodik. A fenyő nőiességünk egyik eleme, de ezt megfelelően kell bemutatni. Főleg, hogy mostanában divatosak a szűk szabású ruhák. De ha azt akarjuk, hogy jól nézzenek ki rajtunk, gondoskodnunk kell arról, hogy fenekünk feszes legyen. Semmi sem fog olyan jót adni nekünk, mint a megfelelő képzés. És hogyan kell edzeni a fenekét? Íme néhány tipp.

Az egyik legegyszerűbb gyakorlat a láb felemelése fekvő helyzetből oldalra. Egy másik a kéz-láb pár váltakozó emelése fekvő helyzetből (hason). Egyszerű guggolásokkal is gyakorolhat. Nincs szükség edzőteremre vagy felszerelésre. Csak jó motivációra és jó szándékra van szükséged. Minden második nap kell edzeni körülbelül egy órát.

Fontos az intenzív testmozgás, rövid, tervezett szünetekkel a gyakorlatsorok között. A rendszeres edzést kiegészítő gyakorlatokkal kell alátámasztani, melyeket szinte állva (sorban, buszon vagy akár liftben) el lehet végezni. Ez a fenék feszesítéséről és ellazításáról szól. Egyszerű, de rendkívül hatékony gyakorlat.

Hogyan maradj hidratált edzés közben?

Ahhoz, hogy a megvalósított képzési egység konkrét hatásokat hozzon, több feltételnek is teljesülnie kell. Az egyik a megfelelő hidratálás. Ne feledje, hogy ha nem alkalmazza megfelelően magát ehhez a tevékenységhez, nagyon fáradt lesz, és az edzése nem lesz hatékony. Ezenkívül számos mellékhatásnak teszi ki testét.

Hangsúlyozni kell, hogy edzés közben a szervezetet megfelelően hidratálni kell, hogy megelőzzük a kiszáradást. További fontos információ, hogy viszonylag gyakran és kis adagokban kell kortyolni az italt. Ilyenkor a leghatékonyabb a szervezet hidratálása.

Ezért, ha edzőterembe vagy fitneszklubba készül, ásványvíznek vagy izotóniás italnak mindig a táskájában kell lennie. Mindezt azért, hogy biztosítsuk a megfelelő hidratálást és élvezetté tegyük az edzést, ne pedig totális kínt, amit a kiszáradás és az ezzel járó kellemetlen következmények okozhatnak.

By Lili