Valószínűleg nem lesz meglepő, ha azt mondjuk, hogy a legtöbb férfi az edzőteremben végzett gyakorlatok során elsősorban a bicepszre koncentrál. A tricepsz gyakran figyelmen kívül hagyott eleme az edzésnek. Kár, mert a tricepsz jelentős hatással van az egész karunk megjelenésére. Ennek a testrésznek a kerülete tőlük függ.

Ha tehát rohamosan közeleg a nyár, és szeretnénk minél hamarabb feltölteni a póló ujjait, akkor elsősorban a tricepsz gyakorlatokra kell koncentrálnunk. Ha eddig bicepsz gyakorlatokat végeztünk, ne mondjunk le róla. Azonban tegyük hozzá a kifejezetten a tricepszre végzett gyakorlatokat. A tricepszizmok hatékonyan fejlesztenek fekvőtámaszokat a labdán. Semmi sem működik olyan jól, mint a hagyományos súlyzóval végzett gyakorlatok.

A tricepsz akkor működik, amikor leeresztjük a súlyzót. Ilyenkor érdemes ennek a gyakorlatnak a technikailag minél korrektebb végrehajtására koncentrálni. Gyakorlatokat végezhetünk az emelőn lévő terhelés felhasználásával is. Jó, ha a hátadon csinálod őket. Ekkor dolgoznak a legintenzívebben a tricepsz izmok.

Gyakorlatok súlyzókkal otthon

Az idő hiánya nem állhat útjába egy gyönyörűen megformált alaknak. Nem kell pénzt vagy időt vesztegetnünk az edzőteremben. A megfelelő súlyzó- és súlykészletbe fektetve egy mini edzőtermet alakíthatunk ki saját otthonunkban. Ennek köszönhetően nem kell utazásra pazarolnia az időt.

Csak két súlyzó elég a kezdéshez. Számos gyakorlat létezik a súlyzókkal, és csak rajtunk múlik, hogy melyiket használjuk. Természetesen a súlyzókkal végzett gyakorlatokat a legjobban egy előre elkészített edzésterv alapján lehet elvégezni. Idővel változhat. A terhelés növelésével emellett még keményebb munkára serkentjük az izmokat. Függetlenül attól, hogy milyen típusú gyakorlatokat végez, mindig emlékeznie kell a megfelelő technikára.

A súlyzókkal végzett gyakorlatok során próbálja meg fenntartani a sima mozgást, és ne blokkolja a térd- és könyökízületeket. A légzésre is figyelni kell. Szívünk egy levegőt, miközben leengedjük a súlyzókat. Elengedjük, amikor csökkentjük a terhet. Egy ilyen otthon végzett edzés minden bizonnyal jó eredményeket hoz.

Hogyan gyakoroljunk bicepszt?

A kifejező bicepsz kétségtelenül a férfiasság jele, más férfiak körében is tiszteletet ébreszt, sok nő vágyik rá. Egy ilyen hatás eléréséhez nem kell más, mint egy megfelelően kiválasztott edzés, ami a látszattal ellentétben nagyon egyszerű. Kezdetnek az alapgyakorlatok is elegendőek, de nem szabad elfelejteni, hogy a bicepsz számos, több ízületet érintő gyakorlatban részt vesz.

Az edzésterv elkészítésekor ezt figyelembe kell vennünk. Különböző típusú bicepsz gyakorlatok végzése során 90%-kal növeljük a rajta lévő sorozatok számát, így a többi izomcsoport sorozatszámát kb. 40%-kal csökkentsük. Ha a lehető leggyorsabban szeretné megnagyobbítani a bicepszét, használjon felemelést. ennek a gyakorlatnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen szerezhet nagy és kifejező bicepszeket.

Edzés közben teljes értékű mozdulatokat végezzünk, valamint ügyeljünk az edzett izmok állandó feszültségére. Az edzés végén a fáradt izmokat is nyújtsuk meg, hogy ne sérüljenek meg, ami sajnos nem kellemes.

By Lili