Egy jól sportos és formás alak minden bizonnyal sok férfi álma, életkortól függetlenül. Ez teljesen érthető, hiszen az egészséges test is egészséges lélekről tanúskodik. Kiindulási pontunktól és edzéscélunktól függően válasszuk ki a számunkra megfelelő edzést.

Azok számára, akik meglehetősen vékonyak és nagyobbnak szeretnének kinézni, a szabad súlyokkal végzett izomnövelés a legjobb megoldás. Ezért érdemes városunkban keresni egy jó edzőtermet, amely kiterjedt felszereltséggel rendelkezik. Miért érdemes szabad súlyokat használni az izomtömeg-edzés során?

Először is, ez a fajta gyakorlat jobban aktiválja testünket a növekedéshez, mert sokkal nagyobb igénybevételt jelent, mint a gépek használata. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha kezdők vagyunk az edzőteremben, a szabad súlyoknak köszönhetően elsajátítjuk a jó technikát és a megfelelő testmozgást, ami minden erősítő edzésnél döntő.

Gyakorlatok szobrászathoz

Egy gyönyörű, izmos alak, szépen kitett izmokkal a legtöbb edzőterembe járó álma. A jól megtervezett tréningnek köszönhetően könnyebbnek bizonyulhat a befejezése, mint azt először gondoltuk.

Az edzés intenzitását az előrehaladásunk szintjéhez kell igazítani. Kulcsfontosságú az egymást követő gyakorlatok és sorozatok közötti szünetek lerövidítése. Az alkalmazott terhelést, a sorozatok és ismétlések számát tekintve a szoborképzés nem igényel drasztikus változtatást. Ugyanolyan gyakorisággal edzünk, mint eddig, csak az edzés intenzitását növeljük. Az edzés mellett a megfelelő étrendre és táplálékpótlásra is ügyelni kell.

A szobrászat edzéséhez csökkenteni kell a szervezetünk számára biztosított kalóriamennyiséget. Azt is tudni kell, hogy ezt a fajta gyakorlatot csak a megfelelő izomtömeg kialakítása után lehet bevezetni. Ez lehetővé teszi az izmok hatékony hangsúlyozását, és egyben hozzájárul a felesleges testzsír elégetéséhez.

Gyakorlatok a csökkentéshez

Sokunk számára az edzőterembe járás motivációja a fogyás vágya. A testzsír elvesztése és a testsúly csökkentése érdekében mindenekelőtt jól meg kell terveznie az edzést. A legjobb megoldás ebben az esetben a HIIT edzés, más néven anaerob edzés.

Ez a legegyszerűbb formájában például változó tempójú futást jelent, pl. időközönként. Jó lesz például a Tabata is. A köredzés formájában végzett erősítő edzés redukciós edzésként is működik. Mindezeket az edzésformákat nagy igénybevételű edzéssel kell kombinálni. Így megszabadulunk a testzsírtól, anélkül, hogy izmokat égetnénk.

A fogyáshoz korlátozni kell az elfogyasztott kalória mennyiségét is. A kalóriaigény kalkulátor segítségével könnyen kiszámolhatjuk, hogy mennyi kalóriát kell biztosítanunk a szervezetnek a testsúly megtartásához. Ha a kapott értékből levonunk körülbelül 200 kalóriát, és hozzáadjuk az intenzív edzést, akkor munkánk hatásai elég gyorsan láthatóak lesznek.

By Lili