Mint tudják, a fizikai erőfeszítés nagyon megterhelő tevékenység. A gyilkos edzések óriási összpontosítást és nagy elszántságot követelnek tőlünk, és sokszor akár több hónapot is várni kell a várt eredményekre. Emellett az edzés után, különösen az elején, néha nagyon kellemetlen betegségeket érezhetünk: fájdalmat a test különböző részein, vagy népi fájdalmakat.

Mindazonáltal, ha valóban el akarjuk érni a hatást, további cselekvésekre kell motiválnunk magunkat ezen a területen. Hogyan találjuk meg a legjobb motivátort? Hogyan motiváld magad a cselekvésre? Sok ember számára a legjobb motivátor egy személyi edző, aki segít minden edzésnél.

Bár meglehetősen drága, sokak számára ez az egyetlen módja annak, hogy hatékonyan küzdjenek a súly vagy a megjelenés ellen. Mások számára a megfelelő motiváció a hízás előtti fénykép vagy egy tökéletes alak rajza lehet. Mindegyik esetben elmondható, hogy a cél szentesíti az eszközt – itt nem a módszer a lényeg, hanem a végeredmény, méghozzá az, aminek elérése több hónapig tart.

Edzési tervek

Minden kezdő sportolónak, valamint az alaképítés amatőrének finomítania kell edzéstervét. Ez azért fontos, mert már utunk elején megfogalmazódik az irány és a feltételezések, hogy mennyi időt és energiát kell fektetni a cél eléréséhez. A képzési tervek jelentősen eltérnek egymástól, és úgy kell kialakítani, hogy megfeleljenek a követelményeknek és a legjobb fejlődési utat valósítsák meg.

Ennek a terelésnek az egyéni megközelítése segít a feltételezés gyorsabb és egyszerűbb elérésében. Az edzéstervek céljukban is különböznek. Mást használnak majd azok a nők, akiknek állítólag le kell fogyniuk néhány plusz kilótól, és teljesen mást egy olyan személy, aki éppen izomtömeget épít, vagy alakját modellezi.

A differenciált edzésterveket úgy alakították ki, hogy a gyakorlatokat úgy optimalizálják, hogy azok meghozzák a várt eredményeket, az igényes részekre összpontosítsanak és a legnagyobb elégedettséget okozzák. Ennek érdekében érdemes már a kezdetektől megtervezni utunk!

Edzés előtti étkezés

Az edzés előtti étkezések mindegyikének megvan a maga sajátos funkciója. Fontos, hogy miből áll az étkezés. Nagy jelentősége van annak, hogy edzés előtt milyen étkezést eszünk – nagymértékben ettől függ, milyen lesz az edzésünk. Sokkal jobb kiegyensúlyozott edzés előtti étkezést enni, mint az „edzés előtti” étrend-kiegészítőket, mert gyakran több mellékhatásuk van, mint előnyük.

Az edzés előtti étkezésnek fehérjéből, szénhidrátból és zsírokból kell állnia. A fehérjének ebben az esetben könnyen emészthetőnek és a lehető legjobban felszívódónak kell lennie. Jöhet például fehér húsból vagy halból. Fehérje-kiegészítő is lehet.

A szénhidrátok legyenek összetett szénhidrátok – nagy mennyiségű energiát biztosítanak számunkra, és azt is, hogy az első sorozat után ne fogyjunk ki az erőnkből. Itt fogadhat például rizsre, tésztára, különféle durvára vagy burgonyára. A zsírok származhatnak például dióból vagy olívaolajból.

By Lili