A képzési kínálat jelenleg nagyon változatos. Főleg, ha nagyvárosban élsz, és sok fitneszközpont áll a rendelkezésedre. Azonban még a kisvárosok lakóinak is gondjai lehetnek a legjobb tevékenységek kiválasztásával. A helyi edzőtermekben is sok kívánnivalót hagy maga után a kínálat. Szervezett órák, magányos futás, esetleg hagyományos tornaterem.

Ez csak néhány példa az igazán változatos tevékenységek csoportjából. Szóval hogyan válasszunk? A legjobb, ha megpróbálsz semmit sem feltételezni. Néha úgy tűnhet valakinek, hogy erősítő edzésre lett teremtve, miközben számára a legnagyobb örömet az izmok nyújtásából és a test nyugodt erősítéséből álló tevékenységek jelentik. Ide tartozik a pilates, de a nyújtás és a jóga is.

A végső döntés meghozatala előtt érdemes különféle megoldásokat kipróbálni. Sőt, mindig megéri nyitottnak lenni az új ötletekre. Egy idő után minden fizikai tevékenység kissé unalmassá válhat. Akkor jó új ötleteket keresni, amelyeknek köszönhetően megtöröd az unalmat, és mégis új edzési kihívásokkal látod el magad.

Milyen gyakran kell edzeni a hasát?

Hazánkban nagyon sokan kezdik edzeni a hasizmokat. Ennek legalább néhány oka van. Vannak, akik már nem bírják nézni az ottani zsírosodást. Azt kell mondanunk, hogy ezeken a területeken az embereknek gyakran problémái vannak a felesleges szövetek feleslegével. Azt is hangsúlyozni kell, hogy sokan azért kezdik el edzeni a hasizmokat, mert egyszerűen az egész testüket szeretnék szebbé tenni. Érdemes megjegyezni, hogy egyesek helytelenül közelítik meg ezt a témát, és minden nap edzik a hasizmokat.

Ez rossz gyakorlat, mert a hasizmokat legfeljebb 2-3 naponta szabad edzeni. Érdemes tudni, hogy meglehetősen kényesek, és ha túl nagy terhelésnek teszik ki őket, az biztosan nem segít. Figyelembe kell venni, hogy a hasizmok bármilyen edzését természetesen meg kell előznie egy megfelelő bemelegítésnek. Az is jó ötlet, hogy edzés után jól nyújtózkodj. Edzés közben érdemes például felüléseket, ollózást vagy úgynevezett penkést végezni, mert ezek igazán hatékony gyakorlatok.

Megéri a kosárlabda?

Sokan a tavasz beköszöntével döntenek úgy, hogy különféle sportokat gyakorolnak. A kosárlabda az egyik ilyen. Miért érdemes érdeklődni e, elsősorban az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő sport iránt? Hangsúlyozni kell, hogy a kosárlabdázás a test számos különböző részét érinti.

Érdemes tudni, hogy azok, akik szisztematikusan gyakorolják ezt a sportot, nemcsak a felső, hanem az alsó végtagokat is fejlesztik. Lehetetlen nem beszélni arról, hogy a kosárlabda fitnesznek is nagyon jó. Mindezt azért, mert játék közben valóban magasabb fokozatba kapcsol a szív, ami természetesen hosszú távon pozitívan befolyásolja a szervezet hatékonyságát.

Hangsúlyozni kell, hogy a kosárlabda is nagyon változatos, mert különböző posztokban lehet játszani. A magasabb emberek hajlamosak közvetlenül a kosár alatt játszani, a távolról jobb dobók pedig általában a kosártól távolabbi pozíciót foglalják el. Azt is érdemes elmondani, hogy ez egy olyan sport, amelyet az egész család űzhet.

By Lili