A magnéziumot gyakran az élet elemének nevezik. Mindez azért, mert különleges szerepet játszik az emberi szervezetben. A megfelelő működéshez szükséges egyik legfontosabb elemként emlegetik, stb. Lehetővé teszi az elme megfelelő beállítottságát, részt vesz a stressz leküzdésében stb.

Az emberi szervezetben lezajló számos folyamatban való részvétel abból fakad, hogy gyakorlatilag minden szövetében jelen van, így elkerülhetetlenül kisebb-nagyobb mértékben részt vesz a különböző folyamatokban. Annak ellenére, hogy kiegészítését viszonylag gyakran használják, előfordulhat, hogy az emberek jelentős része nem veszi észre, mennyire fontos a megfelelő egészséghez. Érdemes tehát közelebbről is megvizsgálni a magnéziumot.

Mitől olyan fontos a magnézium az emberi szervezet számára?

Állítólag a magnézium elsődleges szerepe az, hogy részt vegyen a szervezet energiatermelésében, ami egyszerűen szükséges az egész szervezet megfelelő működéséhez. Érdekes módon a magnéziumhiányra különösen érzékeny szervek az agy és a szív – valószínűleg az emberi test két legfontosabb szerve.

A megfelelő mennyiségű magnézium a szervezetben lehetővé teszi a koncentráció és a memória fejlesztését, valamint a saját hangulatodon is javíthatsz ilyen módon, illetve a magnéziumnak nyugtató tulajdonságai is vannak. A magnézium ráadásul csökkenti a vérnyomást, emellett gondoskodik a szív megfelelő működéséről és megóvja a hipoxiától. Jótékony hatással van a szervezet érelmeszesedés elleni harcára is, antitrombotikus hatású. A magnézium részt vesz a csontok felépítésében, felelős a megfelelő összehúzódásért és izomműködésért, és általában erősíti az immunitást.

Magnézium – kinek?

Érdekes módon ez csak néhány a tulajdonságai közül, amelyeket érdemes tudni. Mindez egy nagyon fontos elemmé teszi, melynek szintjét a szervezetben különösen a depressziós hajlamú, tartós stressznek, illetve szellemi megterhelésnek kitett embereknek kell ellenőrizniük. Mindez azért, mert az ilyen helyzetek befolyásolják a szervezet magnéziumszintjét, és nagyon fontos funkciója miatt azt a megfelelő szinten kell tartani.

Mi a teendő, ha a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy Ön magnéziumhiányban szenved? Nagyon fontos makrotápanyag, ezért érdemes minél előbb elkezdeni a pótlását. Ha nem lehetséges táplálékkal megfelelő mennyiségben biztosítani, akkor érdemes egy értékes étrend-kiegészítőhöz nyúlni. Az ilyen típusú készítmények megtalálhatóak az SFD boltban, ahol a magnézium különféle változatokban kapható és mindenki megtalálja a számára megfelelő kiegészítőt.

Mik a magnéziumhiány tünetei?

Természetesen nehéz megvakulni, és olyan sokféle tápanyagban hiányt találni, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő működéshez. Emiatt érdemes egyszerűen megfigyelni a testét.

A magnéziumhiánynak számos különböző tünete van, és ha enyhék, érdemes azonnal kivizsgáltatni vagy orvoshoz fordulni. A magnéziumhiány súlyos jelenség, és nem szabad alábecsülni. Mire érdemes tehát figyelni, hogy felismerjük a magnéziumpótlás szükségességét? A leggyakoribb tünetek a következők:

  • Állandó (tartós) fáradtság, kimerültség és gyengeség érzése,
  • Koncentrációs problémák,
  • Álmatlanság,
  • Izomgörcsök (különösen a vádliban), szemhéjrángás,
  • gyengébb hajállapot (hajhullás),
  • A köröm törékenysége,
  • Szédülés, szívdobogás.

A fent felsorolt ​​tünetek önmagukban komoly jelzések, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Természetesen nincs kijelentve, hogy minden helyzetben magnéziumhiánnyal függnek össze, ezért mindig érdemes orvoshoz fordulni és elmenni a vizsgálatokra.

A magnézium az egyik legfontosabb tápanyag az emberi szervezetben. Érdekes módon gyakran kombinálják például B6-vitaminnal és más értékes tápanyagokkal. Ezek a kombinációk és más különféle típusú étrend-kiegészítők és tápanyagok egyaránt megtalálhatók az SFD áruházban. Megfelelő minőségű termékek széles választékával rendelkezik, amelyek elősegítik a szervezet normál működésének helyreállítását.

By Lili