Az állati szervezetek, beleértve az emberi testet is, rendkívül érdekes szerkezettel rendelkeznek, és a bennük található különféle anyagok nagyon érdekesek, és a tudósok a világ minden tájáról évek óta az organizmusok meghatározott összetevőinek szentelik kutatásaikat. Hasonló a helyzet a kollagénnel is, amely azon fehérjék közé tartozik, amelyek nemcsak az emberi szervezetet, hanem általában az állatokat is építik, és fontosságát számos vizsgálat tárgya, aminek köszönhetően a kollagén tulajdonságai ismertek és viszonylag jól tanulmányozottak. . Tehát nézzük meg, mi a jelentése.

Mi is pontosan a kollagén?

A kollagén az egyik állati szervezetet felépítő fehérje, amelynek jelenléte egy adott szervezetben nagymértékben meghatározza, hogy általában az állatokhoz tartozik-e vagy sem. A kollagén egy természetes polimer, és érdekes módon az állati szervezetek legtöbb szövetének fő építőköve.

Ugyanakkor kiemelhető, hogy a kötőszövetben fordul elő a legnagyobb mértékben, amely a belső szervek védelméért felelős, és az általános mozgást is támogatja, mivel a kollagén az ízületekben is jelen van – térd, könyök. stb. Ezért nagymértékben felelős a mozgásért is.

Fontossága a szervezet általános működésében ezért döntő jelentőségű, és nem meglepő, hogy számos étrend-kiegészítő és sporttáplálkozás tárgya is volt. Az SFD áruház kollagén-kiegészítők széles választékát kínálja különféle változatokban. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kondicionálót és elkezdheti a kollagénpótlást. Érdemes azonban még alaposabban megvizsgálni a kollagén szerepét az emberi szervezetben.

A kollagén szerepe az emberi szervezetben

Az így bemutatott kollagént úgy kell értelmezni, mint amely nagyon fontos szerepet játszik az állati szervezetekben – nem csak az emberben. Érdemes azonban alaposabban megvizsgálni a tulajdonságait, hogy jobban megértsük jelentőségét a szervezet megfelelő működésében.

Először is, a kollagén képes megkötni a vizet, ami a bőr megfelelő hidratálásáért felelős. Emellett felelős a kötőszövetért és elősegíti annak rekonstrukcióját (pl. sérülések után), gondoskodik megfelelő állapotáról. Sőt, a kollagén felgyorsítja a sebgyógyulást, ezáltal befolyásolja a bőrvágás utáni hegek kialakulását stb. Mire érdemes még odafigyelni?

  • A bőr – a kollagén a bőrrel kapcsolatban már említett tulajdonságain túlmenően annak feszességét és rugalmasságát is befolyásolja, így csökkent szintje a ráncok és a különböző típusú barázdák gyorsabb megjelenését jelenti. Emiatt sok arckrém összetevője, stb.
  • Haj – ha kollagénhiány van a szervezetben, az túlzott hajhulláshoz vezethet, és ronthatja általános állapotát. A haj törékeny, vékony és száraz lesz.
  • Immunrendszer – a kollagén pozitív hatással van az immunrendszer általános állapotára, korlátozza a felszívódást és a szervezetben való terjedést, pl. számos betegséget okozó sejtek, valamint azok, amelyek rákot okoznak.
  • Csontrendszer – a kollagén felelős a csontok megfelelő tartósságáért, ezáltal a törésekkel szembeni ellenállásért. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a csontváz körülbelül 90%-a kollagénből és annak ásványi anyagokkal, például magnéziummal, foszforral és kalciummal alkotott vegyületeiből áll.
  • Porcrendszer – kollagén is felelős az ún ízületi folyadék és a porc általános állapota. Ennek köszönhetően többek között megfigyelhető felgyorsítja szöveteik regenerálódását, csökkenti a gyulladások megjelenését és pozitívan hat az ellenük való küzdelemre. Ráadásul a reumás fájdalmak elleni küzdelemben is hatékony, stb.

Mindez azt jelenti, hogy a kollagént gyakran ajánlják étrend-kiegészítőként vagy kondicionálóként, hogy leküzdjék hiányosságait és egyszerűen javítsák a szervezet általános állapotát, különösen ízületi sérülések után. Hatása az immunitásra, valamint a motoros szervekre óriási, és az olyan problémák, mint a térd, akkor is zavaróak lehetnek, ha nem vagy fizikailag aktív. Ennek eredményeként az SFD áruház kínálatában sok olyan kollagénes termék található, amely lehetővé teszi a megfelelő szint helyreállítását, és például a test porcrendszerének újjáépítését.

By Lili