A megfelelő sportteljesítmény elérése elsődleges egy sportoló számára. A sikerre való megfelelő felkészüléshez nemcsak a megfelelő hozzáállás szükséges, hanem a testmozgás és a diéta is. Nemcsak az egészséget támogatja, hanem a megfelelő sportolói alak kialakítását is.

Az elsősorban sportboltokban, valamint edzőtermekben kapható táplálék-kiegészítők segítenek a testalkat kialakításában. Milyen tápanyagok közül kell választania a sportolónak? Először is ezek fehérje-, szénhidrát- és vegyes kiegészítők. Összetételükből adódóan lehetőség van a sporttevékenységhez specifikus kiegészítést is illeszteni.

Hogyan működnek a kondicionálók? A tápanyagok támogatják az izomépítést, jelentősen meghosszabbítják az izmok munkaidejét, növelik az erejüket. A kiegészítők másik fontos szempontja az izomregeneráció. Amikor edzünk, az izmok mikrokárosodásnak vannak kitéve. Szükséges a rostok megfelelő regenerálása. Egy jó kondicionáló után érdemes felkeresni a sportboltokat.

Felkészülés az edzésre – kiegészítők

A testedzésre való felkészüléshez nem csak megfelelő öltözetre van szükség, hanem megfelelő étrendre is – ezt minden profi sportoló tudja. A sportoló étrendje rendkívül fontos összetevője a jobb eredményekért folytatott napi küzdelemnek, valamint értékes izomtömeg építésének módszere.

Ahhoz azonban, hogy a sportoló napi szükségleteit kielégítse az olyan összetevőkre, mint a fehérje vagy a szénhidrát, megfelelő étrend-kiegészítőket kell használni. A sportboltok számos érdekes megoldást kínálnak, melyek közül a legnépszerűbbek minden bizonnyal a fehérje- és szénhidrát-kiegészítők, valamint az edzés előtti és edzés utáni kiegészítők.

A táplálékkiegészítők feladata elsősorban az értékes tápanyagok biztosítása – számos tényezőt befolyásolnak. Közülük a legfontosabb természetesen az izomtömeg növelése, de egyben többletenergiát is biztosít, lehetővé téve az izomrostok lebontásának gátlását és még sok mást. Hol lehet kiegészítőket vásárolni? Természetesen a professzionális sportboltokban.

Sportolóknak – kiegészítők

A növényi táplálékkiegészítők célja, hogy aktiválják szervezetünk hormonális egyensúlyát. Támogatják a növényi edzést, valamint szervezetünk regenerálására és erősítésére is szolgálnak. Ráadásul javítják a hatékonyságunkat.

Ez elsősorban a férfiakra vonatkozik, akiknél a tesztoszteronszint 40 éves kor után csökken. Ez a helyzet csökkenti az izomfehérjék szintézisét, és az energia-újraépítő folyamat is rontja. Amikor a hormonális aktivitás csökken, a férfiak erő- és izomtömeg-csökkenést tapasztalnak. Az állapot is csökken, miközben a testzsír mennyisége nő.

Sajnos a tesztoszteronszint csökkenése a libidóra is kedvezőtlenül hat, nő az impotencia valószínűsége. Ezért a tesztoszteron szekréció növelését célzó kiegészítést kell végezni. Ez a legtermészetesebb módon lelassítja a szervezetben az évek során végbemenő kedvezőtlen változásokat. Ez nem csak a sportolókra vonatkozik, hanem általában minden 40 év feletti férfira.

By Lili