Az étrend-kiegészítők népszerűsége Magyarországon igen nagy. Sajnos a tévéreklámok hozzájárulnak ehhez, eltorzítva ezt a valóságképet. Nem tesznek egyértelmű különbséget a gyógyszerek és a kiegészítők között, vagy a kiegészítőket mindenre gyógyírként mutatják be.

Mindeközben egy nagyon veszélyes irányzat, amely azt a hitet ébreszti, hogy valóban gátlástalanul, egyeztetés nélkül, tetszés szerint kombinálva lehet használni az ilyen készítményeket. Eközben egyes anyagokat nem lehet túladagolni, az még nagyobb károkat okozhat, mint azok hiánya a szervezetben. Ezért itt különös odafigyelés javasolt, és az a képesség, hogy megfelelően megismerkedjen az adott étrend-kiegészítő gyártó kínálatával.

Elsősorban akkor érdemes alkalmazni őket, amikor kiderül, hogy az étrend megváltoztatása, a szükséges alapanyagok bevitele nem elég ahhoz, hogy a szervezet adott anyag iránti szükségletét kielégítse. Amikor továbbra is hiány van – érdemes egy-egy neves gyártó konkrét termékéhez nyúlni, lehetőleg – orvosi konzultáció után.

Kiegészítőkben használt természetes anyagok

Jelenleg visszatér a divat a különféle növények terápiás vagy profilaktikus felhasználása. A gyógynövényes gyógyászat visszatért, és a táplálékkiegészítő gyártók is ehhez az ághoz nyúlnak. Egyre többen tudják, hogy a szintetikus anyagok gyakran nem tudják igazán kielégíteni az adott összetevő iránti igényt, ezért erősítő készítményekben, étrend-kiegészítésben növényi eredetű, bizonyítottan gyógyító, immunizáló, nyugtató hatású természetes anyagokat is alkalmaznak. stb.

Itt jelentős a sokszínűség. Gyümölcshöz nyúlnak – a gránátalmát a prosztata működésére jótékony hatású szerek előállítására használják, az áfonyát – a húgyúti rendszert, a bodzát – az immunrendszert stb. test, nyugodj meg, nyugodj meg – itt komlóból, macskagyökérből, citromfűből stb. nyert anyagokat használnak. Az ilyen típusú étrend-kiegészítők biztonságosnak tekinthetők, és nagyobb bizalmat keltenek a fogyasztókban.

Milyen növényeket használnak természetes kiegészítők kifejlesztéséhez

Újra virágzik a gyógynövénygyógyászat. A gyógyszergyárak ma már egyre szívesebben és bátrabban nyúlnak a természetből nyert összetevőkhöz. A legjobb minőségűeknek és a kezelésben vagy a megelőző intézkedésekben hasznosnak kell lenniük. Éppen ezért egyre több étrend-kiegészítő alapja növényi eredetű, a népi gyógyászatban már évszázadok óta használják.

Ami az ilyen módon használt népszerű összetevőket illeti, például a gyümölcsöt. A bodza kivonat immunizál, a gránátalma jótékony hatással van a prosztatára, az áfonya pedig a húgyúti rendszerre. Manapság a fiatal, zöld árpa is slágerré válik – levének állítólag vitalizáló tulajdonságai vannak. A természet más inspirációt is ad a természetes gyógyszerek létrehozásához.

Alapja lehet például a méz – ez az immunrendszert erősítő készítmények összetevője. A méz és a propolisz évek óta számos hagyományos gyógyászati ​​recept alapjául szolgál, bizonyítva hatékonyságát, ezért a modern gyógyszertár is alkalmazza őket.

By Lili