Az egészséges élet sok olyan ember álma, aki a közelmúltban tapasztalta, hogy valamilyen szervi problémája van, betegek vagy egyszerűen csak zavaró teszteredményeik vannak. Az egészséget sok társadalomban sajnos a jó kutatási eredmények szinonimájaként értelmezik, és ezek gyakran nem mutatják meg az igazságot az emberi testről és elméről.

Fontos, hogy a legtöbb régi orvos számára minden betegségre megoldást jelentenek a tabletták és a különféle farmakológiai sajátosságok – nemcsak drágák, de gyakran hatástalanok és további problémákat is okoznak. Az emésztőrendszer évek óta szedett gyógyszerek általi kimerülése minden bizonnyal rosszabb betegségeket eredményezhet, mint a gyógyszerekkel kezelteknél.

Egyre több tudatos ember próbálja minimalizálni a szintetikus kábítószerek fogyasztását, és itt a környezet által biztosított természetes drogokra – és így mindenekelőtt az egészséges táplálkozásra – összpontosít. Ha egy ilyen kiegyensúlyozott, biozöldségekre épülő étrend mellé a szabadtéri testmozgást is hozzáadja, akkor biztos lehet a sikerben.

Ösztönözze az egészséges életet

Az egészséges táplálkozás az egészséges élet egyik alapja, de a legtöbb személy, aki személyes coachingban vagy életvezetési tanácsadásban vesz részt, valami többre próbál ráébreszteni ügyfeleit. Nemcsak a mérhető egészségügyi paraméterek szempontjából van nagy jelentősége annak, ahogyan az élelmiszervásárláshoz, termesztéshez, majd az elkészítéshez és elfogyasztáshoz viszonyulunk.

Természetesen lehet hatékonyan szabályozni a vér cukor- vagy egyéb hormonszintjét, sőt, megfelelően kiegyensúlyozott étrenddel akár a rák ellen is hatékonyan lehet küzdeni, de sokkal gazdagabbak az életük során egyensúlyt kereső emberek sikerei.

Az idő és energia ügyes megtalálása, hogy megfelelő érzelmi hozzáállással közelítsük meg az ételt, szinte azonnal átültethető mindennapi életünk más aspektusaiba. Az egészség és a táplálkozás megelégedettsége és harmóniája segíthet megtalálni a megfelelő motivációt és érzelmi egyensúlyt magán- és szakmai életében is.

Keresni az egészséges táplálkozásból

Napjainkban számos, jellemzően az egészséges táplálkozáshoz köthető módszer, mechanizmus, termék és szolgáltatás létezik, amelyek nagyon jövedelmezőek lehetnek az ötletgazdák és a cégek számára, amelyek elsőként szerveződnek meg egy adott résben.

Az utóbbi időben a szezon abszolút slágere a konkrét táplálkozási tervre és diétás kulináris módszerekre, vagy szokatlan és egzotikus alapanyagokra épülő vendéglátás. Az elfoglalt emberek számára tökéletes megoldás, ha nem csak egy ételt rendel, hanem egy adott napra a teljes ételkínálatot. A vállalatoknál és a munkahelyeken eddig a meglehetősen egészségtelen nassolni való tömés vagy az átlagos minőségű elvitelre rendelés dominált.

Természetesen az ilyen egészséges vendéglátás sokkal drágább, de lehetővé teszi, hogy teljesen elfelejtse a vásárlást, a kalóriaszámlálást és az egyes összetevők minőségének ellenőrzését – a cég foglalkozik vele. Táplálkozási szakemberei konkrét menüt alakítanak ki hozzánk, szakácsai pedig remek alapanyagok felhasználásával változatos étlapot készítenek, hogy a vásárló ízlelőbimbói mindig elégedettek legyenek.

By Lili