Az egészséges táplálkozás olyan téma, amely lassan egyre több embert érdekel. Sokan az egészséges táplálkozást a jó egészséggel társítják. A megfelelő táplálkozásnak köszönhetően a szervezet biztosítja a szervezet számára a mindennapi működéshez szükséges alapanyagokat. Ezenkívül befolyásolja a megjelenést.

Az egészséges táplálkozás karcsúbb alakot, gyönyörű bőrt és ápolt körmöket jelent. A legtöbb ember tisztában van ezzel. Nem mindenki csodálkozik azonban még egy érdekességen, ami a helyes táplálkozás eredménye. Nemcsak a minőséget, hanem az ember életének hosszát is befolyásolja. Egy feltétel van: mindig egészségesen kell táplálkoznod. Ha rendszeres fizikai erőfeszítést tesz hozzá, és minimalizálja a stresszt, teljesen lehetséges, hogy jó állapotban elérje a 90 évet.

Manapság az emberek nem ismerik fel teljesen az étrend fontosságát várható élettartamuk szempontjából. Ez az egészségtelen sok betegséghez járul hozzá, amelyek viszont befolyásolják, mennyi ideig vagy rövid ideig élnek. Állítólag az ember 100 évig van programozva. Meg kell azonban teremteni a megfelelő körülményeket, amelyek lehetővé teszik, hogy az ember ilyen sokáig valóban jó állapotban tudjon működni.

Egészséges ételek – hol lehet megtalálni?

Egyre gyakrabban esik szó az egészséges táplálkozásról. Megemlítik a „junk foodról” az ilyen egészséges táplálkozásra való átállás fontosságát. Rögtön felmerül a kérdés: hol lehet egészséges élelmiszert venni? Először is, saját kertben vagy telken termeszthető. Még egy megfelelően rendezett erkély is lehet az egészséges táplálkozás forrása, például saját gyógynövényeket termeszthetsz.

De mit csinálhatnak azok, akiknek még erkélyük sincs? Meg kell látogatniuk a helyi piacot vagy piacot. A zöldségeket, gyümölcsöket eladni kívánó gazdák nagyon gyakran ilyen helyeken telepednek meg. Ha közvetlenül a tenyésztőtől vásárol, tudja, honnan származik a termék. Nem kell aggodalomra ad okot, hogy az élelmiszert megfelelően tárolták-e vagy szállították-e az értékesítési helyre.

Sokaknak van ilyen helyeken „bevált” tenyésztőjük. Tudják, hogy jó minőségű, ízletes termékeket kaphatnak tőlük. Ki lehet menni a városból vidékre agroturizmus céljából. Gyakran ilyen helyeken lehet helyben termesztett élelmiszert is kapni. Ezek főként zöldségek és gyümölcsök. Néha azonban házi készítésű befőtteket is kaphat, például lekvárokat. Ezért érdemes ilyen helyeket keresni a környéken.

Rendkívül egészséges gyümölcs

Nyáron sok egészséges termékhez könnyen hozzájuthatunk, ezért érdemes kihasználni ezt az időt, és minden lehetséges módon változatossá tenni étrendünket. Friss zöld zöldségekhez korlátlanul nyúlhatunk. Az édes gyümölcsök esetében kissé más a helyzet.

Érdemes mértékkel fogyasztani és inkább nappal, mint este csinálni, mert akkor hozzájárulhatnak a súlygyarapodáshoz. Sokat nyerünk azzal, ha a bogyós gyümölcsöket, cseresznyét és őszibarackot is beiktatjuk a nyári menübe. Kifejezetten egészségesnek számítanak, ezért nyáron nem hagyhatók ki étlapunkról. A cseresznye fogyasztásával elsősorban a kálium- és az A-, C- és B5-vitamin hiányát pótoljuk.

Ezeket a gyümölcsöket fogyókúrázóknak is ajánljuk, mert elősegítik a felesleges kilók leadását. Ezenkívül megakadályozzák a vérnyomás ingadozását, és az őszibarackhoz hasonlóan javíthatják az arcbőr megjelenését. Számos vitamin mellett az őszibarack nagy mennyiségű vasat és magnéziumot tartalmaz. Ezek a gyümölcsök szabályozzák az emésztési folyamatokat és megelőzik a rákot.

By Lili