Sok ember számára az egészséges életmód fekete mágia – nem akarják követni az ilyen ajánlásokat, mert úgy gondolják, hogy nehéz végrehajtani, és elveszik az élet minden örömét. Eközben ennek éppen az ellenkezője. Az egészséges táplálkozásnak nem kell nyájasnak, ízetlennek lennie – éppen ellenkezőleg. Mindig színes és változatos, gazdag és kifinomult.

Az egészséges táplálkozást ugyanis a szervezet minden igényét figyelembe véve kell kialakítani. Az étrend különböző összetevői különböző értékeket biztosítanak – vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, zsírok stb. Mindezen tápanyagoknak megfelelő arányban kell jelen lenniük az étrendben.

Egy jól felépített étrendben egyik sem hiányozhat, olyan adagokban kell lenniük, hogy a szervezet megfelelően működjön, ezért szükséges, hogy egy ilyen étrend megfelelően változatos, gazdag és változatos legyen. Hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek. Éppen ezért egy ilyen étrend színes, változatos, gazdag, és megfelelő arányban tartalmaz különféle összetevőket.

Az egészséges táplálkozás

Sokat beszéltek és írtak az egészséges életmód alapelveiről. Rengeteg webhely található tippekkel azoknak, akik egészségesen szeretnének étkezni. Amikor azonban ezeket a gyakorlatba kell átültetni, sok embernek kétségei vannak afelől, hogy valóban mindent jól csinálnak-e. Mi tehát az egészséges táplálkozás?

Az egyik legfontosabb dolog a napi ötszöri étkezés, ebből három nagyobb és két kisebb étkezés. A köztük lévő szüneteknek három-négy órásnak kell lenniük. Az egészséges táplálkozás azt jelenti, hogy a szervezetet minden szükséges összetevővel ellátjuk. Ez a hatás akkor érhető el, ha különféle élelmiszerekre összpontosít. A zöldségeknek magas tápértékük miatt fontos szerepet kell kapniuk az étlapon.

Erősen korlátozni kell az édességeket és a magasan feldolgozott élelmiszereket, azaz minden készételt és gyorséttermet. Ha egészségesen szeretnél étkezni, érdemes magadnak elkészíteni az ételeket, lemondani a sütésről a sütés vagy a párolás javára. Az egészséges táplálkozás alapelveit nem nehéz alkalmazni, csak jól kell ismerni őket.

Hogyan fogyjunk egészségesen?

Mindenkinek, aki fogyni szeretne, először meg kell tanulnia, hogyan fogyjon biztonságosan anélkül, hogy károsítaná saját testét. Ez a tudás lehetővé teszi, hogy tartósan élvezze a karcsúsító kezelés hatását, nem csak néhány hétig annak befejezése után.

Az egészséges fogyáshoz el kell kerülni minden úgynevezett csodadiétát, amelyek célja, hogy gyorsan megszabaduljon a súlyfeleslegtől. Náluk az a helyzet, hogy elkészülésük után gyors ütemben jönnek vissza a plusz kilók, ami bizony nem teljesen veszélytelen az egészségre.

Eközben valószínűleg nincs hatékonyabb módja a fogyásnak, mint egyszerűen életmódváltás. Az egészséges életmód nem csak a saját test szükségleteihez szabott étrend követéséből áll. Ehhez a fizikai aktivitás növelése és az étkezés elkészítésének új szabályainak elsajátítása is szükséges.

Ha egészségesen szeretnél fogyni, nem kell teljesen lemondanod kedvenc ételeidről. Az egészségtelen termékek jelentős része helyettesíthető az egészségre előnyösebb társaival.

By Lili