Ha valóban komolyan gondoljuk az egészséges táplálkozást, emlékeznünk kell néhány alapvető dologra. Először is sokféle tápanyagot kell használnunk. Megöli a szervezetet, ha csak néhány terméket választunk, és mindig rájuk támaszkodunk.

Ez azt jelenti, hogy étrendünk szegényes, és hiányoznak a megfelelő működéshez szükséges alapvető összetevők. Emlékeznünk kell arra, hogy napi étrendünk rostokat igényel, ami hozzájárul a jobb anyagcseréhez. Kenyérben, gabonatermékekben, daraban és tésztákban található. Soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a zöldségek és gyümölcsök elengedhetetlen kiegészítők. Felbecsülhetetlen értékű vitamin-, rost- és vízforrás. A húst nem lehet kihagyni a napi étrendből.

Persze ne túlozzunk a vörös hús fogyasztásával, de a baromfihús és a hal valóban ajánlott, bár nem kell minden alkalommal felvenni az étlapunkra. Végül ne feledje, hogy a víz a jól működő szervezet elsődleges tényezője. Szisztematikusan és szabályos adagokban adjuk ki.

Miért olyan egészségesek az omega-3 zsírsavak?

Egyre többet beszélnek a telítetlen zsírsavakról – az omega-3-ról. Érdemes hetente legalább néhányszor enni őket, és étrendbeli hiányosságaik súlyosan befolyásolhatják a szervezetet. Főleg olajos halakban, például lazacban és makrélában, növényi olajokban (beleértve a repcét is) és különféle diófélékben találhatók meg. A velük készült termékek meglehetősen kalóriatartalmúak, de nagyon egészségesek – nem úgynevezett „üres kalóriák”, hanem egészségesek, amit nem szabad tagadni.

Az omega-3 zsírsavak tökéletesen támogatják a szív és a keringési rendszer munkáját, megelőzve a szívinfarktust. Ezért különösen veszélyeztetett embereknek és mindazoknak ajánljuk, akik számára a szívbetegségek megelőzése nagyon fontos. Ráadásul ezek a savak jótékony hatással vannak a májra – megkönnyítik a méreganyagok eltávolítását, így a máj hatékonyabban tudja megemészteni a zsírokat. Ennek köszönhetően javul az anyagcsere, könnyebb a fogyás, könnyebben érzi magát.

A telítetlen zsírok javítják a sejtek minőségét is, rákellenes és fiatalító tulajdonságokkal rendelkeznek. Rendszeres fogyasztásukkal a bőr feszesebb, simább és hidratáltabb lesz.

Egészséges diéta

Akit valaha is érdekelt a diéta, az biztosan panaszkodik, hogy általában nagyon egyhangúak. Mit lehet valójában tenni annak érdekében, hogy az egészséges táplálkozás egységesség nélkül is megoldható legyen? A témát tárgyaló webhelyek segíthetnek.

Egy idő után, ha egy kicsit többet megtudunk róla, elgondolkodhatsz magadon, hogy valóban egészségesen táplálkozunk-e. Az igazság az, hogy nagyon kis változtatásokkal az étkezésedben néhány kilót fogyhatsz. Így a közeljövőben lehet majd ezen gondolkodni. Sok embernek van ezzel problémája. Általános tévedésünk az, hogy túl sok zsír és cukor van az étrendünkben, így talán ha változtatunk rajta, néhány héten belül láthatjuk az első eredményeket.

Később beletesszük a gyakorlatokat, és meglátjuk, hogy sok mindent el lehet érni. Valójában már kis változtatások is jelentős hatáshoz járulhatnak hozzá, amely további cselekvésre késztet bennünket.

By Lili