Manapság könnyedén felkeresheti az internetet, és elolvashatja az Ön által forgalmazott étrend-kiegészítők tápértékét – de vajon tényleg megbízhat-e ezekben az információkban? Tanulnod kell ebben a témában, és magadnak kell felfedezned, hogy mi a helyes és mi nem.

A táplálkozástudomány területén már most is nagy előrelépés történt, így lehet találni egy igazán jó táplálék-kiegészítőt – csak az a baj, hogy kérdezd meg magadtól – milyen kiegészítőről van szó, és valóban megbízható-e egy ilyen alternatíva? Az első dolog, amit meg kell vizsgálnia, hogy a benyújtott állításokat tudományos kutatás és klinikai kutatás támasztja-e alá.

Nem azt mondom, hogy minden táplálék-kiegészítőnek tudósok munkája kell, hogy legyen – de jobb, ha egyhez nyúlunk, és csak azt mondom, hogy könnyebb kideríteni, hogy egy táplálék-kiegészítő jó-e vagy sem, ha a hatékonysága valójában kutatásokkal alátámasztott. A következő dolog az összehasonlításon alapuló döntés. Ha már van néhány jó minőségű termék, fontos, hogy ezeket összehasonlítsák egymással.

Az étrend-kiegészítők mellékhatásai

Az étrend-kiegészítők bárhol megvásárolhatók, ami azt jelenti, hogy nincs szükség receptre a használatukhoz. A közvélemény általában biztonságosnak tekinti őket, bár legtöbbjük nincs ellátva megfelelő tanúsítvánnyal. Mennyit tudunk valójában az általunk szedett étrend-kiegészítőkről?

Vannak-e mellékhatásai a táplálék-kiegészítőknek? Íme néhány elgondolkodtató dolog. Az adagolás és a helyi alkalmazás az első szempont. Minden túlzás nem tesz jót az egészségnek. Ugyanez igaz az étrend-kiegészítőkre is. Ezt követően bizonyos táplálék- és gyógynövény-kiegészítők mellékhatásaival találkozhat.

A legtöbb táplálék-kiegészítőnek sajátos mellékhatásai vannak a nagy dózisú helyi alkalmazáshoz. A mellékhatásokat a ginkgo biloba, a kamilla, az édesgyökér vagy a niacin okozhatja. Ezért, ha valóban olyan táplálékkiegészítőket szeretnénk használni, amelyek a fenti összetevők bármelyikét tartalmazzák, akkor ezeket különös körültekintéssel adagoljuk.

Kiegészítők – az ízületek segítésére

Az osteoarthritis és a rheumatoid arthritis nem választja meg áldozatait. A férfiak és a nők maguk is nagy kockázatnak teszik ki magukat. Gyakorlatilag több mint 100 különböző típusú betegség társul ízületi fájdalommal. Nem csoda, hogy több mint egymillió felnőtt szenved ilyen típusú betegségektől. A reuma kellemetlen lehet, fájdalmat, duzzanatot és gyulladást, izom- és ízületi merevséget okozhat.

A természetes kiegészítők segíthetnek az osteoarthritisben szenvedőknek. Az osteoarthritis az ízületek általános kopásából és elhasználódásából ered. A természetes táplálékkiegészítő egy olyan kiegészítő, amely hatékonyan képes újjáépíteni a sérült porcokat. Az olyan összetevők használatával, mint a glükózamin-szulfát, segít feltölteni az ízületeket körülvevő védőszövetek rétegét.

Elősegíti az egészséges csontnövekedést is. A rheumatoid arthritis kissé eltér az osteoarthritistől. Másképp működik. Szó esik az immunrendszer hiperaktivitásáról is, amely megtámadja saját egészséges szöveteit – de itt is hasznosak lehetnek a megfelelő kiegészítők.

By Lili