A szív az emberi test egyik legfontosabb szerve. Általában megbetegedve derül ki, hogy valami baj van, ezért olyan fontos a szív megfelelő működését támogató megelőzés, a későbbi problémák megelőzése.

A szív ápolásához zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet kell enni, korlátozni kell az állati zsírok fogyasztását, és abba kell hagyni a dohányzást. Nagyon fontos az is, hogy relaxációs gyakorlatokat végezzünk a stressz kezelésében és a fizikai aktivitásban. Érdemes a megfelelő étrend-kiegészítőkbe is beruházni. Az akcióban a szívet támogató és védő készítmények széles választékát találjuk. Olyan elemeket és vitaminokat tartalmaznak, amelyek javítják ennek a szervnek a munkáját, azaz káliumot, E-vitamint vagy koenzim Q10-et.

Ha azonban bármilyen gyógyszert szed, konzultáljon orvosával, mivel a kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek a gyógyszereivel. Például a táplálékkiegészítőkben található magnézium gyengíti egyes magas vérnyomás kezelésére használt gyógyszerek hatását.

Zöld tea étrend-kiegészítőként

Az általánosan megvásárolható étrend-kiegészítők különféle összetevőket tartalmaznak, amelyek célja, hogy támogassák szervezetünk egészségi egyensúlyát. Az egyik ilyen összetevő a zöld tea kivonat, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.

A zöld teát tartalmazó étrend-kiegészítők segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, sőt a rák kialakulását is. Ezek az étrend-kiegészítők tulajdonságaikat a flavonoidok – EGCG, antioxidánsok – jelenlétének köszönhetik, amelyek pozitív hatással vannak szervezetünkre.

A túlsúllyal küzdőknek érdemes odafigyelniük a zöld teára. Karcsúsító kiegészítőként kiválóan működik, mert katechint tartalmaz, amelyek inulinnal kombinálva szabályozzák az anyagcserét és fokozzák a zsírégetést, ezáltal befolyásolják a fogyást.

A zöld teát tartalmazó étrend-kiegészítők a túlzott munkavégzés miatt stresszesnek és túlterheltnek, valamint a rossz közérzetűeknek is ajánlottak, akiknél az ilyen kiegészítők segítenek a vitalitás visszanyerésében. Így talán érdemes a szokásos teát zölddel cserélni.

Króm, mint étrend-kiegészítő

A környezetünkben található különféle mikroelemek támogatják szervezetünket. Az egyik ilyen ásvány a króm. Megtalálható az élelmiszerekben almában, teljes kiőrlésű kenyérben, narancslében vagy sajtban. A króm egy olyan elem, amely elsősorban a fogyást támogatja.

Minimálisra csökkenti a zsírok felszívódását és támogatja a lipid- és szénhidrát-anyagcsere megfelelő irányítását, ami csökkenti a hízó édességek iránti vágyat. Ennek az elemnek a hiánya viszont a cukorbetegség és az érelmeszesedés kockázatával jár. Érdemes tehát gondoskodni arról, hogy napi étrendünket kiegészítsük vele.

Használhatunk összetételében krómot tartalmazó kiegészítőket is. Ezt az ásványi anyagot azonban étrend-kiegészítőként ésszerűen kell adagolni. Napi szükséglete körülbelül 200 mcg. A szervezetben túl sok króm is veszélyes. Ennek az elemnek a feleslege általában fogyásban vagy gyomorfekélyben nyilvánul meg, elváltozásokat okozhat a bőrön és a nyálkahártyán.

By Lili