A gyakorlatok kiválasztását nagyrészt az elérni kívánt cél határozza meg. Ha a fő cél a felesleges zsír elvesztése, akkor a legjobb az aerobikra koncentrálni. Ha azonban egyszerre szeretnénk csökkenteni a kilókat és izmos alakot fejleszteni, az intervallum és az aerob gyakorlatok kombinációja jobb választás lesz.

Mint ismeretes, a legjobb eredményeket hetente legfeljebb háromszor végzett gyakorlatokkal érik el. Ahogy állapota javul, természetesen növelheti az edzések gyakoriságát. Heti háromszor aerob gyakorlatokat végzünk, heti négyszer aerob edzéssel váltogatjuk. A legjobb, ha napi 1 órát szánunk erősítő edzésre, azaz intervallumokra.

De mik is azok az intervallum gyakorlatok? Ezek a gyakorlatok változó intenzitású gyakorlatok. Minden gyakorlatot gyors egymásutánban végzünk. Ez a fajta gyakorlat a legjobb az elfoglalt emberek számára, akik jobbá akarnak válni. Ily módon izmokat építünk és megszabadulunk a zsírszövettől.

Ugrókötél edzés

Gyerekkorunkban mindannyian sportoltunk valamit, az egyik ugrálókötél volt. Jelenleg ez a felszerelés elhanyagolt, ugrálókötéllel edzve akár 900 kalóriát is elégethetsz egy óra alatt. Ha unalmasak az edzéseink, kevés hatással vagyunk a fogyásra, a futás már nem az, ami volt, érdemes ugrókötélbe fektetni.

Ez a nem feltűnő játék ára nem több, mint 35 PLN, és elérhető az online áruházakban és az Allegro-en. Az ugrálókötéllel végzett edzés két lábon, vagy ugróköteles futással váltakozva végezhető. Az ugrókötelet testünk állóképességi elemeként is használják.

A harcművészetet gyakorló emberek gyakran használnak ugrókötelet edzéseik során. Használatának célja a mozgáskoordináció és a reflexek fejlesztése. Kezdetnek az ugrókötél az edzés kiegészítéseként használható. Azonban jó, ha egy ilyen edzés legalább 15 percig tart, és reggel végezzük. A sport egészség, és az ugrálókötéllel való sport is.

Orbiter képzés

Az Orbiter az egyik leghíresebb kardió berendezés, amelyet zsírégetésre használnak. Az orbiterben végzett gyakorlatokat a síelés ritmusában végzik, ami statikus és az egész testet érinti. Ha problémánk van a háttal, az ezzel a felszereléssel végzett gyakorlatok szépen erősítik a gerincet és javítják az izmok rugalmasságát.

Az orbiter ára körülbelül 2000 PLN, így amikor a vásárlás mellett döntünk, kár pénzt pazarolni, ha nem ezt a berendezést használjuk. Az orbiter egy kardió berendezés, ezért a tempóját a zsírégetési folyamathoz kell igazítania 130-140 ütem/perc tartományban.

Az orbitert intervall edzésnél is használják, kb 1 percig történik a gyorsulás, majd a következő 4-ben egyenletes tempóban tornázunk. Férfiak és nők egyaránt választhatják az Orbitert. Ez egy jó felszerelés, amely gyors eredményeket ad az alakunknak. Mivel az Orbiter egy kardiogép, a gyakorlatok hossza nem lehet kevesebb 30 percnél.

By Lili