Egészséges életmód alatt olyan életmódot értünk, amelynek célja a lehető legjobb egészség biztosítása és megőrzése, valamint az úgynevezett társadalmi betegségeknek minősülő betegségek megbetegedésének kockázatának csökkentése. Jelenleg a társadalmi megbetegedések közé tartozik a szív- és érrendszerrel összefüggő betegségek minden típusa, azaz az ischaemiás szívbetegség, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés vagy a szívinfarktus.

A társadalmi betegségek, más néven civilizációs betegségek közé tartozik a 2-es típusú cukorbetegség, a bronchiális asztma és a rák minden fajtája is. Azok, akik szeretnék elkerülni ezeket a betegségeket, valamint élvezni a hosszú életet és a jó testi kondíciót, emlékezzenek olyan tényezőkre, mint a megfelelően kiválasztott és kiegyensúlyozott étrend, az alvás hossza és minősége, valamint a fizikai aktivitás egészségünkre.

Figyelembe kell venni a megelőző vizsgálatok óriási szerepét is, amelyek lehetővé teszik a betegség korai szakaszában történő felismerését. A megfelelő korai kezelés magas hatást és nagyon gyakran teljes gyógyulást garantál

Egészséges hagyma

A hagymát néha a túlzott mennyiségű alkohol fogyasztásával összefüggő kellemetlen betegségek kezelésére használják, vagy jó szer a másnaposság ellen. Fekélyek, hegek és striák kezelésére is használják. A hagymás főzetet reumás betegségekre is használják, a házi hagymalevet pedig megfázásra.

A hagymát, amely gazdag C-vitamin forrás, évek óta az egyik leghatékonyabb gyógyszerként használják a skorbut kezelésére. Ez a hagymában található vegyületek baktériumölő hatásával függött össze. Ennek eredményeként ez a növény hatékonyan küzdött az általánosan elérhető antibiotikumokkal szemben rendkívül ellenálló baktériumtörzsek ellen.

A hagyma számtalan jótékony tulajdonsága közül érdemes megjegyezni vérhígító hatását is, így megelőzi az életveszélyes vérrögök kialakulását. Ezenkívül a hagyma gazdag káliumforrás, és így hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez.

Miért lehet a sport néha veszélyes az egészségre?

Általánosan ismert, hogy a sport egészség. Néha a tévében olyan sportolók eseteiről lehet hallani, akik súlyosan veszélyeztették egészségüket sérülés miatt. Miért veszélyes a sport a szervezetre? Hangsúlyozni kell, hogy ez csak az igazán nagy terhelésekkel küzdő sportolóknál van jelen.

Ha úgy dönt, hogy amatőr sportot szeretne gyakorolni, sokkal kisebb a sérülés kockázata. Érdemes tudni, hogy a sportolók gyakran erejükön felül edzenek, és a sérülés pillanatától kezdve nem jut elég idő a szervezet regenerálódására. Mindezt azért, mert az edzőknek szükségük van rájuk, hogy mielőbb megjelenjenek a pályán.

Ráadásul a versenysport rengeteg pénz. Ezért nem meglepő, hogy senki sem teszi be a lábát a játéktérre. Ez persze közrejátszik abban, hogy egyre gyakoribbak a sérülések. Emellett érdemes tudni, hogy egyes sportágak, például a küzdősportok maguk a szabályok miatt is veszélyesek.

By Lili